lördag 7 januari 2012

Snöbowling

Hej! Att bowla är ju roligt och är något som de flesta gjort någon gång i sitt liv, men något som jag däremot inte tror så många har gjort är att bowla med hjälp av snö!

Vad som behövs är:
– Klibbsnö
– Varma kläder
– Några vänner
– Ett bra underlag att bowla på

Börja med att hitta ett bra underlag som är lämpligt att bowla på, en ishockeyplan fungerar såklart bäst för att få kloten att rulla men även ett bra skottat och plant underlag går bra, bara så länge kloten kan ta sig framåt.

Då man bowlar så behöver man ju ett klot till varje spelare och käglor. I vanliga fall använder man sig av 10 stycken käglor, men eftersom att man i snöbowling behöver tillverka dem själv så kan man välja hur många man själv vill göra beroende på hur ambitiös man är. Jag använder mig av sex stycken:


Sen ska man då tillverka kloten. Det gör man enkelt genom att bara rulla en lagom stor boll och göra tre hål som man kan hålla ”klotet” i:


Ställ sedan upp käglorna i en triangel, och backa ca 10 meter.  Varje person får två försök på sig att slå ner alla käglorna, och den som tillslut fått ner flest käglor på minst ”kast” vinner.


Lycka till! /Sara 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar