onsdag 11 januari 2012

Lekar med Jul

Går det att göra lekar med jul som tema? Självklart, här är några exempel som man kan ha roligt att göra med jul som tema.


Första exemplet är, som jag kallar det för, Endast Frågor. Och leken går ut såhär, man är fyra personer och så ska någon annan välja en plats som händelsen utspelar sig i, till exempel hemma på julafton, Nordpolen o.s.v. och sedan så ska man bara prata med varandra i bara frågor.
Ungefär såhär:
Har du sett Tomten någonstans?
Tycker du jag ser bra ut i det här?
Vad har det med Tomten att göra? och så vidare. Och om man inte gör en fråga så byter man plats med personen bredvid han eller henne.



Andra exemplet heter Scener ur en hatt. Och så här går det till: Man är igen fyra personer (man kan vara flera om man vill) och flera personer skriver ner massa olika scener ner på en liten papper och så viker man ihop de och lägger de i en hatt och så tar man slumpmässig fram ett litet papper från hatten och där kan det stå till exempel: Vad Tomten säger när han kommer ner från skorstenen. Då ska man försöka göra så många egna scener som möjligt med det som står i papperet som tema (behöver inte ta flera minuter att göra scenen, ett par meningar räcker). Lekar som de här är roliga att göra om man är jätte många personer i ett och samma rum och man vill ha lite roligt/Petteri

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar